Beste occasions Spijkenisse

 

Zoek jij een nieuwe gebruikte auto? Dan moet je eerst weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een occasion. Voor degene die een beetje verstand heeft van auto's, zal dit vanzelfsprekend zijn. Maar voor jou kan het best zijn dat de termen "vermogen"",motorinhoud" en "verbruik" niet zo heel veel zeggen. Toch is het belangrijk om wel te weten waar je aan begint; een auto is toch wel een investering, of het nu een nieuwe is of niet.

Autogeschiedenis

Allereerst is het belangrijk om de geschiedenis van een auto te bekijken. Op de website van de RDW kun je met het kenteken al veel gegevens opvragen, bijvoorbeeld of de kilometerstand logisch is. Dit houdt in dat de geregistreerde kilometerstanden elk jaar hoger zijn dan het jaar ervoor en de kilometerstand dus niet is teruggedraaid. Dit is belangrijk om te weten omdat de kilometerstand wat zegt over de conditie van occasions Spijkenisse. Hoe meer kilometers deze heeft gelopen, hoe groter de kans op verplicht regelmatig onderhoud. Een teruggedraaide kilometerstand is dus een manier om mensen onterecht een hogere prijs voor een potentiële kat in een zak te vragen.

Fysieke staat van de auto

Maak altijd een proefrit, of het nu een auto van je moeder is of die van de garage. Test alles in deze proefrit: hoe de auto rijdt binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom en of alles werkt. Hierbij maak je een aantal noodremmen (op een veilige plek), test je ruitenwissers, verwarming, airco, claxon, raambedieningen, stoelverwarming (als deze aanwezig is), alarmlichten, alle andere soorten verlichting, centrale vergrendeling en dergelijke. Kortom: alle opties die erop zitten, check je goed na. Bij occasions is het belangrijk dat je ook in de motorkap en onder de auto kijkt. Check hierbij de vloeistoffen, de uitlaat, of er nergens lekkages zijn en hoe de auto over het algemeen oogt. Een goed verzorgde auto is meestal ook goed onderhouden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *