De aangescherpte wet WWFT brengt verplichtingen met zich mee

Ben je ondernemer? Dan brengt de sinds begin 2020 aangescherpte wet Wwft verplichtingen voor jouw onderneming met zich mee. Elke ondernemer kan geconfronteerd worden met zakenrelaties die illegaal verkregen geld proberen wit te wassen. De Wet ter voorkoming van witwassen probeert dat te voorkomen. Ondernemers worden door die wet uitgedaagd om verdachte of ongebruikelijke transacties te melden. Ben je ondernemer en weet je iets over verdachte en ongebruikelijke transacties? Dan ben je verplicht om dat te melden. Ondernemers die niet aan die verplichting voldoen riskeren een boete of strafvervolging door de overheid.

Het melden van ongebruikelijke of verdachte transacties

Een WWFT melding is, zoals eerder opgemerkt, dus verplicht voor ondernemers die op de hoogte zijn van een verdachte of ongebruikelijke transactie. Hoe kunnen ondernemers een verdachte of ongebruikelijke op de juiste manier melden? Door gebruik te maken van slimme softwarepakketten. Die softwarepakkettten helpen ondernemers bij het zorgvuldig screenen van de klanten met wie ze zaken doen. Wordt er een verdachte transactie ontdekt? Dan kan daar met een druk op de knop melding van worden gemaakt. Is er met behulp van deze software een dossier aangemaakt? Dan kan de ondernemer dit dossier voor onbeperkte tijd monitoren. Is er sprake van een eenmalige transactie? Dan kan het dossier, zoals voorgeschreven is in de wet Wwft, vijf jaar lang worden bewaard.

Geef de wet Wwft op de juiste manier vorm

Ondernemers die niet gelinkt willen worden aan crimineel geld of criminele activiteiten moeten de wet Wwft op de juiste manier vormgeven binnen hun organisatie. Dat kunnen ze doen door gebruik te maken van slimme software. Met behulp van die software kunnen ondernemers gemakkelijk een WWFT cliëntenonderzoek uitvoeren. Met deze up-to-date software kunnen ondernemers eenvoudig een bedrijven dossier aanmaken en hun klanten toetsen op alle PEP en Sanctielijsten. Bovendien kunnen ondernemers  eenvoudig een identiteitsbewijs en een KVK uittreksel aan de aangemaakte bedrijven dossiers toevoegen. Ben je ondernemer? Dan kan ook jij, dankzij deze up-to-date software, de wet Wwft op de juiste manier binnen jouw organisatie vormgeven. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *