Je auto verkopen?

Wanneer je van je auto af wil, omdat deze om wat voor reden niet goed meer is kun je deze verkopen aan een garage die doet aan Auto inkoop. De garages die auto's inkopen zijn gescreende autobedrijven. Zij zijn altijd op zoek naar auto's voor de eigen voorraad. Zij kunnen zorgen voor een snelle en veilige afhandeling van jouw verkoop waarbij de auto een tweede leven krijgt.

Welke mogelijkheden 

Hoe oud je auto is en of deze ook ingekocht gaat worden hangt uiteraard van de garage af. Sommige garages kopen ook sloopauto's in. Je kunt je auto willekeurig online te koop zetten. Of op de website van een specifieke garage waardoor je snel potentiële kopers bereikt. In dat laatste geval wordt jouw auto te koop aangeboden op een afgeschermde veiling. De kopers zijn vaak automontagebedrijven, dus zij kunnen jouw defecte auto gemakkelijk repareren en doorverkopen aan derden. Soms wordt de auto gedemonteerd voor de verkoop van onderdelen.

Particulier verkopen

Naast de auto aanbieden op de website van de garage waarna hij online geveild wordt, en je slechts de handelswaarde ontvangt, kun je de auto ook particulier verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Dat kan meer geld opleveren. Maar het kost je ook meer inspanning. Bovendien is het particulier verkopen erg onzeker, je weet niet hoelang het gaat duren voordat je hem verkoopt. Een auto inkoopbedrijf lijkt dan ook een betere optie met meer zekerheid en minder stress. Want bij een auto inkoopbedrijf heb je geen vreemde mensen aan huis die proefritten willen maken en willen onderhandelen over de prijs. Je hebt er zelf minder gedoe van.

Eerlijke prijs

Dus wil je je auto verkopen middels een auto inkoop bedrijf? Je ontvangt gegarandeerd een eerlijke prijs voor jouw auto, plus snelle verkoop. De nieuwe verkoper van jouw auto die hem inkoopt dient wel rekening te houden met het eventuele betalen van BTW over de auto. Een zakelijke verkoper kan de btw weer terugvorderen, maar een particuliere kan dat niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *