Taxi leasen voor bedrijven en particulieren

Wanneer je op zoek bent naar zakelijk leasen van jouw taxi zijn er diverse mogelijkheden voor taxi leasen. Je kunt de taxi van een bedrijf huren, middels een lease-contract. Maar ook kun je zelf na twee jaar eigenaar van de taxi worden. Ook voor particuliere doeleinden is leasing geschikt.

Een taxi huren

Als bedrijf kun je bij taxi leasen eenvoudig een taxi voor onbepaalde tijd huren middels een zakelijk leasecontract, ook wel operational leasing genaamd. Het taxiservicebedrijf blijft dan economisch en juridisch eigenaar van de auto. Onderhoud, reparaties en tevens extra verzekeringen kun je door het taxiservice bedrijf laten regelen. Als het leasecontract afloopt dan kun je ervoor kiezen om eigenaar van de taxi te worden.

Zelf eigenaar van de taxi zijn

Je kunt voor zakelijke doeleinden ook direct eigenaar van de auto worden bij taxi leasen middels financial leasing. Je sluit dan een lening af die past binnen jouw budget, en kunt de taxi in termijnen afbetalen. Je moet wel rekening houden met een te betalen rente. Een bijkomend voordeel is dat je de betaalde btw kunt terugvragen bij financial lease.

Zakelijk leasen heeft veel voordelen

Veel bedrijven kiezen voor zakelijk leasen vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt. Veel verzekeringen en onderhoud zijn niet voor jouw rekening. En het is vaak goedkoper om te leasen als je te maken hebt met een taxi van beneden de 50.000 euro. Je hebt vaste maandelijkse lasten en rijdt altijd in een nieuwe taxi. Bovendien kun je zeer eenvoudig weer van je auto afkomen. Een nadeel is de fiscale bijtelling (wegbelastingen bijvoorbeeld). Ook als particulier kun je trouwens een taxi huren, dit heet private leasing. Je huurt daarbij voor een vast bedrag per maand een taxi van de leasemaatschappij. Daarbij heb jij geen omkijken naar de kosten voor de wegenbelasting, autoverzekering, reparaties, onderhoud of pechhulp. Je betaalt dan alleen de brandstof.

Service

Dus voor welke vorm van leasing je ook kiest, de professionele taxibedrijven zullen je van een goede en betrouwbare service voorzien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *