Video-oplossingen voor het onderwijs

Een goede educatieve video kan het verschil maken tussen een saaie les of een interessant onderwijsuur, maar kan ook het verschil maken tussen een website volgepakt met tekst of een uitnodigende site voor je onderwijsinstelling.

Het belang van beeld in lesmateriaal

Beeldmateriaal is een onderschatte tool in het onderwijs. Waar veel mensen denken dat beeldmateriaal dient ter aankleding van een presentatie of lesboek, kan dit een grote toegevoegde waarde hebben, mits dit goed wordt ingezet. Door je boodschap te voorzien van een relevante en doeltreffende visuele ondersteuning, kan dit ervoor zorgen dat de informatie beter blijft hangen bij de ontvangers. Dit geldt ook zeker voor studenten. Studenten hebben doorgaans 7-10 lesvakken, waarbij ze voor elk vak 1 of 2 boeken krijgen. Vervolgens wordt geacht dat ze de materie in deze boeken tot zich gaan nemen, terwijl dit voor 95-99% uit alleen tekst bestaat. Zelfs voor de meest toegewijde en gestructureerde student is dit een onmogelijke taak. Het gevolg? Studenten filteren de materie noodgedwongen op wat zij verwachten dat relevant is.

Nog een argument voor het onderwijs

Zoals gezegd, wordt het voor studenten erg lastig gemaakt door op de huidige, achterhaalde methode van hen te verwachten dat zij alle materie tot zich nemen. Een tweede, minder over het hoofd geziene belang, is op het gebied van werving en aantrekking van nieuwe studenten. In de aanloop naar de jaarlijkse inschrijfperiode voor het hoger onderwijs worden studenten gebombardeerd met flyers, posters, advertenties en dergelijke, ter promotie van verschillende onderwijsinstellingen. De meeste studenten baseren onbewust hun keuze op een subjectieve beoordeling van de instantie; hoe voelt de school aan, wat voor sfeer lijkt het te hebben en dergelijke. Met een korte, krachtige video blijf je veel sneller en langer hangen bij deze doelgroep dan met de gebruikelijke methodes. Als je zelf niet de kennis/vaardigheden bezit om zoiets te realiseren, laat dan een educatieve film maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *