Wat is latex spuiten en wat zijn de voordelen?

Latexspuiten is een alternatief voor het schilderen van muren en plafonds met een kwast of roller. Het grootste verschil met klassieke schilderwerken is dat bij latex spuiten aangepaste spuitapparatuur wordt gebruikt.

Hoe werkt latex spuiten?

Je interieur spuiten met latex kun je zelf doen, maar voor een maximaal resultaat schakel je best een professionele schilder in. Voordat die start met latex spuiten moeten eerst zowel de muren als het plafond grondig schoongemaakt en geschuurd en afgeplakt worden. Dit laatste is ook het geval voor alle deur- en raamkozijnen. Bij latex spuiten komt er namelijk een nevel vrij die ook je meubels en andere voorwerpen in je interieur kan verontreinigen. Dek die dus ook zorgvuldig af voor definitief wordt gestart met het spuiten van muren en- of plafonds. Wees ook extra voorzichtig als je muren en plafonds in verschillende kleuren verft. Latex spuiten verloopt meestal in twee en soms in drie lagen. Dat hangt af van de toestand de muren en plafonds.

Voorkeur voor schilderen of latex spuiten?

Latex spuiten wordt vooral toegepast bij grote oppervlakten in dezelfde kleur met weinig deuren, ramen en kozijnen. Zorgvuldig alles afplakken is namelijk een tijdrovend werk.

Voordelen van latex spuiten

Vergeleken met klassiek schilderwerk met kwast of roller zorgt latex spuiten voor enkele belangrijke voordelen. Latex spuiten:

  • Wordt gelijkmatiger aangebracht
  • Laat geen zogenaamde rollerbanen of aanzet- en stopplekken achter
  • Is veel sneller dan verven met kwast of roller
  • Je gebruikt minder verf en is dus goedkoper

Nadelen van latex spuiten

Zoals dat met alles het geval is, heeft latex spuiten ook enkele nadelen. Die wegen zeker niet op tegen de voordelen van deze manier van schilderen. De grootste nadelen:

  • Meer voorbereidend werk zoals het bijwerken en afplakken van de ondergrond, van deuren en kozijnen
  • Bij een plafond met een speciale structuur moet je het plafond mee spuiten, ook als je alleen de muren wilt spuiten. Zo een speciale structuur kun je namelijk niet afdekken

Wil je laten Latex spuiten Leusden? Dat kan perfect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *