Zijn noten gezond en passen ze in een eetpatroon om snel af te vallen?

Noten zijn rijk aan vetten. Diegenen die willen afvallen mijden ze dan ook zoveel mogelijk. Bij het beoordelen van noten moeten we wel onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde vetten. Ongezonde vetten zijn verzadigd, en transvetten de meest ongezonde vetten die je kunt eten. Maar onverzadigde vetten en zeker vetzuren zijn onmisbaar als bron van energie. En het zijn deze gezonde vetten zijn die we het meest in noten aantreffen. Het gaat dan wel om onbewerkte noten, ongezouten, niet geroosterd en ongebrand. Noten zijn ook vezelrijk. Vezels stillen je honger zodat je minder eet.  De meeste noten zijn gezond en doen je zeker gewicht verliezen. Maar lang niet alle noten zijn even gezond. Wat zijn dan de meest gezonde noten als je snel wilt afvallen?

Noten zijn peulvruchten

Noten zijn  peulvruchten. Naast noten horen daar ook erwten, alle soorten bonen, groentekiemen, maïs, kapucijner en zeker linzen en kikkererwten bij.

Afvallen met noten want rijk aan hoogwaardige eiwitten

Noten bevatten namelijk veel eiwitten, belangrijke bouwstenen van je lichaam. Ze zijn tegelijk een belangrijke leverancier van energie. Ze vergroten en behouden ook je spiermassa. En die spieren zijn dan weer onmisbaar als je wilt afvallen. Ze verbruiken namelijk constant energie (calorieën). Zelfs als je relaxt en slaapt.

Gezonde voedingsstoffen in noten

Noten bevatten vooral vitaminen B, E en ijzer. Dit mineraal zorgt voor het transport van zuurstof. Vitamine E verhoogt je immuniteit en je natuurlijke weerstand. Vitamine B tenslotte beschermt tegen vermoeidheid.

Hoeveel noten eten?

Eet dagelijks nooit meer dan 25 gram onbewerkte noten per dag.

Welke noten wél en welke niet eten om af te vallen?

Wil je tegelijk iets aan je gezondheid en je overgewicht doen? Eet dan zeker geen bewerkte, gezouten, geroosterde en gebrande noten. Je eet ze onbewerkt en natuurlijk. De meest gezonde noten, ook als je wilt afvallen zijn:

  • Walnoten
  • Amandelen
  • Cashewnoten
  • Paranoten
  • Pistachenoten

De beste noten koop je bij de noten groothandel. Daar heb je de grootste keuze en de beste kwaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *